Galerie 'S'(ignaal) - gelokaliseerd in Amsterdam Zuid aan een vijver van het Vondelpark - brengt al bijna 15 jaar enkele malen per jaar wisselende exposities op het gebied van moderne schilderkunst, grafiek, fotografie en 3-dimensionele kunst.
De stock omvat met name grafiek van o.a. Enric Adserà Riba, Ad Arma, Olivier Beijn, Chahab, Corneille, Harrie Gerritz, Sam Middleton, Jan Montyn, Hans Wap en Peter Wray, benevens schilderijen van Lucas van der Pol en aquarellen van Anke Overduin.
Verder zijn er stenen beelden te zien uit Zimbabwe en keramiek van diverse kunstenaars.

De galerie is ook een plek, waar naast gerenommeerde kunstenaars getalenteerde minder bekende kunstenaars hun werk kunnen tonen, na een selectie door het bestuur van de Stichting, waarin de galerie is ondergebracht.
Meestal gaat het daarbij om exposities van 4 à 5 kunstenaars onder een bepaalde titel, zoals recent nog een foto-expositie 'Spelen met Licht'.
De galerie heeft geen winstoogmerk, zodat de prijzen binnen redelijke grenzen blijven.
De galerie treedt ook enkele malen per jaar op als 'gastruimte' voor andere manifestaties, zoals bijvoorbeeld een presentatie van kunstenaarsboeken.
De openingen van de exposities worden steeds opgeluisterd door een miniconcert, waarbij jonge musici in een ongedwongen sfeer hun talenten kunnen tonen.
In september 2012 zal er een speciale tentoonstelling zijn ter gelegenheid van het 15-jarig jubileum.

De galerie is tussen de tentoonstellingen door alleen op afspraak geopend.

 
 
 
best view: 1024 x 768 pix | vormgeving: Monica van Dam | disclaimer